Ucraina anunță că hackeri ruși au atacat sistemul său web de gestionare a documentelor între instituțiile publice

  • 24 Februarie 2021 13:56
Ucraina anunță că hackeri ruși au atacat sistemul său web de gestionare a documentelor între instituțiile publice

Ucraina a acuzat miercuri un grup anonim de hackeri ruși de încercarea de a difuza documente malware printr-un sistem web care asigură circuitul documentelor guvernamentale, dar fără a menționa dacă sistemul a avut de suferit, relatează Reuters și Ukrinform.

Kievul a acuzat anterior Moscova de orchestrarea unor atacuri cibernetice de mare anvergură în cadrul unui 'război hibrid' împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia neagă.

Scopul atacului era să contamineze resursele de informații din Sistemul de interacțiune electronică a organelor executive, a declarat Consiliul de Securitate Națională și de Apărare al Ucrainei într-un comunicat.

'Metodele și mijloacele de efectuare a acestui atac cibernetic ne permit să-l asociem unuia dintre grupurile de hackeri spioni din Federația Rusă', a afirmat Consiliul, fără a identifica grupul.

Este al doilea incident cibernetic semnalat de Ucraina săptămâna aceasta. Kievul a acuzat luni rețele de internet rusești anonime de atacuri asupra unor siteuri ucrainene din domeniul securității și apărării.

Ucraina și Rusia au relații tensionate în ultimii șapte ani, după anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în martie 2014 și ca urmare a sprijinului acordat de aceasta rebelilor separatiști din estul Ucrainei care luptă împotriva forțelor guvernamentale ucrainene în Donbas. Acest conflict declanșat în primăvara lui 2014 s-a soldat, conform recentelor estimări ale ONU, cu aproximativ 14.000 morți.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău