Ucraina anunță că forțele sale au avansat către sud aproape 2 kilometri într-o săptămână

  • 14 Iulie 2023 19:23
Ucraina anunță că forțele sale au avansat către sud aproape 2 kilometri într-o săptămână

Armata ucraineană a avansat în cadrul contraofensivei sale cu 1,7 kilometri într-o săptămână în direcția orașului Melitopol, în zona de sud a frontului, a anunțat vineri un militar ucrainean de rang înalt, informează AFP.

Forțele armate ucrainene „continuă să desfășoare operațiuni ofensive” în direcția Melitopol, un important oraș ucrainean aflat sub controlul Rusiei, și „brigăzile de asalt susținute de tancuri au avansat 1,7 kilometri” într-o săptămână în această zonă, a precizat într-o conferință de presă colonelul Mikola Urșalovici.

Reprezentant al Gărzii Naționale ucrainene, Urșalovici a precizat că în jurul orașului Herson „forțele de apărare vor continua să facă presiuni asupra inamicului” prin intermediul operațiunilor de recunoaștere și luptă, pentru „a pregăti zona în vederea unor acțiuni ofensive”.

El a precizat că în estul Ucrainei „unitățile Gărzii naționale pregătesc un cap de pod pentru a-și extinde ofensiva în direcția Avdiivka”, unde recent au fost raportate lupte. Controlat de Ucraina, Avdiivka este un oraș de circa 30.000 de locuitori aproape lipit de Donețk, capitala regională aflată sub control rus.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a declanșat o agresiune nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei, susținând că efectuează o „operațiune militară specială de denazificare” în țara vecină și de protejare a comunității rusofone.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău