Ucraina ajută Republica Moldova în criza gazelor

  • 23 Octombrie 2021 11:11
Ucraina ajută Republica Moldova în criza gazelor

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat, vineri, că Ucraina a primit din partea Republicii Moldova o solicitare de ajutor privind furnizarea anumitor volume de gaze naturale, scrie Rador.

Astfel, potrivit oficialului ucrainean, Consiliul a decis să acorde Chișinăului această asistență în mod gratuit. Danilov a precizat că guvernul Ucrainei a primit o scrisoare de la premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în care aceasta solicită ca partea ucraineană să ofere Chișinăului anumite volume de gaze pentru a evita o situație dificilă, apărută în urma șantajului din partea Rusiei.

"Am luat o decizie ca Guvernul să ia în considerare această chestiune și să putem oferi o astfel de asistență în viitorul apropiat" - a declarat Oleksi Danilov. Demnitarul de la Kiev a subliniat că gazele respective nu vor fi furnizate Chișinăului contra cost, ci pentru o anumită perioadă, cu condiția ca Moldova să le returneze ulterior.

RBC amintește că Republica Moldova a instituit starea de urgență pe o perioadă de 30 de zile (22 octombrie-20 noiembrie), din cauza eșecului negocierilor dintre Moldovagaz și concernul rus Gazprom în privința contractului de furnizare a gazelor naturale și a reducerii volumului livrărilor din partea Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău