Ucraina afirmă că a distrus o navă militară rusească în Marea Neagră / video

  • 26 Decembrie 2023 09:12
Ucraina afirmă că a distrus o navă militară rusească în Marea Neagră / video

Forțele aeriene ucrainene au anunțat marți că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că transporta drone iraniene folosite de Moscova în conflictul cu Kievul, relatează Agerpres.

„Marea navă de debarcare Novocerkassk” a fost "distrusă” de piloții forțelor aeriene ucrainene, au anunțat surse militare pe mesageria Telegram.

„Oamenii spun că transporta Shahed”, drone explozive iraniene, folosite masiv de Rusia împotriva Ucrainei, a adăugat sursa.

Armata nu a precizat locația loviturii, dar comandantul forțelor aeriene, Mîkola Oleșciuk, a transmis o înregistrare video care arată o explozie urmată de flăcări la baza navală rusă Feodosia, situată la Marea Neagră în Peninsula Crimeea ocupată.

Șeful „Republicii Crimeea”, Serghei Aksionov, a confirmat că a avut loc un atac la Feodosia.

„Un atac inamic a fost efectuat în sectorul Feodosia. Sectorul portului este izolat”, a declarat responsabilul rus pe Telegram, asigurând că „detonația s-a încheiat” și că „focul este ținut sub control”.

Aksionov nu a precizat natura pagubelor, dar a subliniat că „locuitorii mai multor case” urmau să fie „evacuați” de serviciile de specialitate.

Ucraina efectuează frecvent lovituri în Crimeea, vizând în special dispozitivul militar rus. În aprilie 2022, a trimis la fund crucișătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău