Ucraina a solicitat UE să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei

  • 26 Noiembrie 2018 14:19
Ucraina a solicitat UE să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei

Ucraina a solicitat Uniunii Europene să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza incidentului petrecut recent în Strâtoarea Kerci, anunță reprezentantul special al președintelui ucrainean în Rada Supremă, Irina Luțenko.

Potrivit declarațiilor reprezentantului președintelui ucrainean în Rada Supremă, Irina Luțenko, acțiunile Moscovei au fost condamnate de către statele Polonia, Canada și Lituania.
"Ucraina le este recunoscătoare, dar în momentul de față avem nevoie atât de o consolidare a comunității internaționale, cât și de disponibilitatea de a întreprinde acțiuni comune foarte clare. Adresăm, în mod special, un apel statelor membre al UE să aplice noi sancțiuni împotriva Federației Ruse", a scris reprezentantul special al președintelui ucrainean în Rada Supremă, Irina Luțenko, pe Facebook.

MAE al Rusiei a anunțat, în replică, că unul dintre obiectivele provocărilor întreprinse de Kiev este înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei.
Trei nave ucrainene au fost capturate duminică, 25 noiembrie, de către Serviciul Federal de Securitate rus, FSB. FSB a anunțat că trei nave ucrainene aflate în apropierea Crimeii au traversat fraudulos frontiera Rusiei și apele teritoriale ruse. Navele au fost capturate de către forțele speciale ruse și însoțite până în portul Kerci.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Tue
11
Wed
12
Thu
9
Fri
7
Sat
8
Arhivă Radio Chișinău