Ucraina a lansat o ofensivă majoră la sud de Orihiv, susțin oficiali ruși și bloggeri militari. Kievul păstrează tăcerea

  • 26 Iulie 2023 13:51
Ucraina a lansat o ofensivă majoră la sud de Orihiv, susțin oficiali ruși și bloggeri militari. Kievul păstrează tăcerea

Oficiali și bloggeri militari instalați în Rusia au afirmat că forțele ucrainene au lansat o ofensivă majoră în regiunea Zaporijia, la sud de Orihiv, transmite CNN.

„Frontul Zaporijia – al doilea val al contraofensivei [Forțelor Armate ale Ucrainei] a început”, a postat miercuri pe Telegram un membru al administrației militaro-civile instalate de Rusia în această regiune, Vladimir Rogov, scrie G4Media.

„Inamicul a trimis forțe maxime pentru a străpunge apărarea noastră în direcția Orehov (ortografia rusă pentru Orihiv)”.

„Dis-de-dimineață, după o pregătire masivă de artilerie și lovituri aeriene, [ucrainenii] au mers să ia cu asalt pozițiile noastre în apropiere de Rabotino (ortografia rusă pentru Robotine)”, a adăugat el.

Guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Zaporijia, Evgheni Balitski, a declarat, de asemenea, că un atac ucrainean era în curs de desfășurare.

Bloggerul militar rus bine conectat Rybar a descris o situație similară de-a lungul frontului de sud.

„După pregătirea artileriei de către un divizion de obuziere și o baterie de avioane cu reacție a formațiunii, [detașamentele de asalt ucrainene] s-au năpustit pentru a străpunge la nord-est de Rabotino (ortografia rusească pentru Robotine)”, a scris el, descriind un atac cu zeci de vehicule blindate, „inclusiv tancuri, vehicule de luptă de infanterie, transportoare blindate de trupe și vehicule blindate de luptă”.

„Inamicul a reușit să pătrundă în trei zone”, a mai spus Rybar. „Acum, în această zonă au loc lupte crâncene”.

Ucraina a păstrat tăcerea, așa cum obișnuiește, și nu a comentat deocamdată această ofensivă raportată, care vine în urma avansurilor pe care forțele sale le făcuseră în zonă în zilele precedente.

În actualizarea sa de dimineață, Statul Major al armatei a precizat doar că „Forțele de apărare ucrainene continuă să desfășoare operațiuni ofensive în direcțiile Bahmut, Melitopol și Berdiansk”.

„Inamicul a făcut încercări nereușite de a recâștiga poziția pierdută la nord-est de Robotine, în regiunea Zaporijia”, a mai spus acesta, fără a intra în detalii. „În același timp, acesta continuă să opună o rezistență puternică, mută unități și trupe și folosește în mod activ rezervele”.

„Trupele ucrainene au avut succes în zona Staromaiorske de pe frontul de sud”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Andrii Kovalev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău