Ucraina a lansat contraofensiva mult-așteptată împotriva forțelor ruse, anunță Washington Post

  • 08 Iunie 14:42
Ucraina a lansat contraofensiva mult-așteptată împotriva forțelor ruse, anunță Washington Post

Armata ucraineană a lansat un contraatac mult anticipat împotriva forțelor rusești de ocupație, deschizând o fază crucială în războiul menit să restabilească suveranitatea teritorială a Ucrainei și să păstreze sprijinul occidental în lupta sa împotriva Moscovei, anunță publicația americană The Washington Post.

Trupele ucrainene și-au intensificat miercuri seară atacurile pe linia frontului din sud-estul țării, potrivit mai multor persoane din cadrul forțelor armate ale țării, într-un impuls semnificativ spre teritoriul ocupat de Rusia, scrie G4Media.

Patru membri ai armatei, inclusiv ofițeri, au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu au fost autorizați să discute public despre evoluțiile de pe câmpul de luptă.

Contraofensiva se intensifică pe măsură ce criza se accentuează în regiunea Herson din sudul Ucrainei, unde o breșă în barajul și centrala hidroelectrică Kakhovka, controlate de Rusia, a trimis marți apa peste malurile râului Nipru și în zeci de comunități rezidențiale atât în teritoriile ucrainene, cât și în cele controlate de Rusia. Inundațiile vaste au redesenat, de asemenea, câmpul de luptă în acea parte a frontului de sud.

În regiunea Zaporijia, în calea Ucrainei se vor ivi obstacole cumplite, scrie The Washington Post. Forțele rusești au petrecut luni de zile fortificând zona cu mine și tranșee. Un membru al unei brigăzi care participă la ofensiva din sud-est a descris „lupte grele continue”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,03 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău