Ucraina a inițiat o investigație antidumping privind importul de oțel și ciment din R.Moldova

  • 03 Iulie 2018 16:14
Ucraina a inițiat o investigație antidumping privind importul de oțel și ciment din R.Moldova

Ucraina a inițiat o investigație antidumping privind importul de oțel și ciment din Rusia, Belarus și Moldova. Potrivit Infotag, care face referire la presa ucraineană, o decizie în acest sens a fost luată de către Ministerul Dezvoltării Economice a Ucrainei.

„Comisia interdepartamentală pentru comerț internațional a inițiat o anchetă antidumping privind importul în Ucraina al oțelului carbon și oțelului aliat din Belarus și R. Moldova și al cimentului din Rusia, Belarus și R. Moldova. În cadrul investigației vor fi studiate informații și dovezi privind dumpingul, pagubele și relația cauză-efect dintre acestea", se menționează într-un comunicat al ministerului.

Conform acestuia, în baza rezultatelor investigațiilor efectuate se va decide dacă este oportună sau nu aplicarea măsurilor antidumping corespunzătoare.

Potrivit datelor oficiale, în perioada ianuarie-aprilie 2018, importul de diverse tipuri de ciment din Rusia în Ucraina a avut un volum de 135,5 mii tone, valoarea fiind de 5,19 milioane de dolari, din Belarus - 72,1 mii tone în sumă de 3,01 milioane de dolari, iar din R. Moldova - 24,3 mii tone în valoare de 1,11 milioane de dolari. 

De asemenea, R. Moldova a livrat Ucrainei o cantitate de oțel de 3,8 mii tone, valoarea fiind de 2,31 milioane de dolari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău