Ucraina a blocat mai multe site-uri de știri rusești

  • 23 August 2021 17:09
Ucraina a blocat mai multe site-uri de știri rusești

Ucraina a ordonat blocarea mai multor site-uri de știri rusești, inclusiv al cotidianului economic Vedomosti, în cadrul unei noi serii de sancțiuni împotriva țării vecine, provocând luni proteste în Rusia, relatează France Presse și Agerpres.

Președintele Volodimir Zelenski a impus aceste sancțiuni prin decret publicat duminică, validând o decizie în acest sens a Consiliului Național de Securitate.
 
Noile sancțiuni vizează o duzină de grupuri rusești dintre care editorul Vedomosti, mult timp un titlu de referință în Rusia înainte de a fi preluat de fideli ai Kremlinului, și cotidianul popular Moskovski Komsomoleț.
 
Nicio explicație nu a fost oferită cu privire la alegerea companiilor vizate de aceste măsuri, care afectează de asemenea mai multe site-uri legate de separatiștii proruși din estul Ucrainei.
 
Șeful Uniunii jurnaliștilor ruși Vladimir Soloviov, citat de agenția RIA Novosti, a denunțat luni această decizie ca o violare a libertății de exprimare și "epurare" a mass-media ruse în Ucraina.
 
Redactorul șef al Moskovski Komsomoleț Pavel Gusev a indicat la rândul său că aceste sancțiuni nu vor avea "niciun" impact asupra funcționării cotidianului său, potrivit presei ruse.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău