Ucraina a atacat cu rachete un aerodrom din Crimeea. Rușii spun că nu sunt pagube, ucrainenii îi contrazic: trei avioane distruse

  • 01 Februarie 09:04
Ucraina a atacat cu rachete un aerodrom din Crimeea. Rușii spun că nu sunt pagube, ucrainenii îi contrazic: trei avioane distruse

Aerodromul Belbek din Crimeea a fost lovit miercuri într-o operațiune militară ucraineană, a anunțat comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, în timp ce Ministerul rus al Apărării a anunțat că 20 de rachete au fost doborâte deasupra Crimeii și Mării Negre și resturi din aceste rachete au căzut în perimetrul unei unități militare ruse în zona orașului Sevastopol, relatează agențiile France Presse și Reuters.

Apărarea antiaeriană rusă a „distrus 17 rachete ucrainene deasupra apelor Mării Negre și alte trei deasupra peninsulei Crimeea”, a menționat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, transmite Digi24.

„Resturi de rachete ucrainene au căzut pe teritoriul unei unități militare din apropierea localității Liubímovka în Republica Crimeea. Aeronavele (staționate la baza aeriană) nu au suferit pagube”, mai afirmă ministerul rus.

Respectiva unitate militară se află lângă aerodromul militar Belbek. Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a declarat la rândul său că armata rusă a „respins un atac masiv” asupra orașului și că aproximativ zece clădiri au înregistrat pagube minore în urma căderii unor resturi din rachetele doborâte, dar nu sunt persoane rănite, informează sursele citate de Agerpres.

În acest timp, comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, Mikola Oleșciuk, a postat pe Telegram un mesaj în care le-a mulțumit militarilor ucraineni care au executat această operațiune care a vizat aerodromul militar Belbek. „Piloții ucraineni vor reveni evident la bazele lor”, a adăugat comandantul ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău