Ucraina: 436 de cadavre exhumate, 30 cu „semne de tortură", în apropierea orașului Izium

  • 24 Septembrie 2022 09:00
Ucraina: 436 de cadavre exhumate, 30 cu „semne de tortură

Autoritățile ucrainene au exhumat 436 de cadavre care au fost îngropate într-o pădure din apropierea orașului Izium, recucerit de la ruși, și 30 dintre ele prezentau "semne de tortură", a anunțat vineri guvernatorul regiunii Harkov, relatează AFP.

„Un total de 436 de cadavre au fost exhumate. Majoritatea prezintă semne de moarte violentă și 30 prezintă semne de tortură", a declarat Oleg Sinegubov pe Telegram.

„Sunt trupuri cu o frânghie în jurul gâtului, cu mâinile legate, cu membrele rupte sau cu răni provocate de glonț. Mai mulți bărbați au organele genitale amputate", a continuat Sinegubov, referindu-se la "dovada torturilor teribile" suferite de populație.

Câteva sute de morminte cu o cruce și o groapă comună au fost descoperite la mijlocul lunii septembrie în apropierea orașului Izium, care a fost sub ocupație rusă timp de câteva luni înainte de a fi preluat de forțele ucrainene.

Poliția ucraineană a susținut, de asemenea, că a descoperit "camere de tortură" în zonă, inclusiv la Izium.

Forțele ruse au fost acuzate de multiple abuzuri în teritoriile aflate sub controlul lor în Ucraina, în special la Bucea, la periferia Kievului, unde au fost descoperite cadavre ale unor civili uciși cu sânge rece după retragerea lor din zonă, la sfârșitul lunii martie.

Moscova neagă că a comis aceste crime și a numit descoperirea mormintelor de la Izium drept o "minciună". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău