Atacul de joi, 26 ianuarie, cu rachete al forțelor ruse asupra Ucrainei s-a soldat cu 11 morți

  • 27 Ianuarie 2023 09:21
Atacul de joi, 26 ianuarie, cu rachete al forțelor ruse asupra Ucrainei s-a soldat cu 11 morți

Ucraina a fost joi, 26 ianuarie, ținta unor noi bombardamente grele din partea forțelor ruse, soldate cu cel puțin 11 morți și 11 răniți, care au cauzat, de asemenea, pene de curent, transmite Agerpres.

În acest moment, „11 persoane au fost rănite și, din păcate, alte 11 au murit", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare, Oleksandr Horuneji, potrivit căruia cele mai importante pagube s-au înregistrat în regiunea Kiev.

Un bilanț local anterior menționa un mort și doi răniți în capitală, potrivit primarului Vitali Kliciko.

Conform comandantului șef al forțelor armate, generalul Valeri Zalujnîi, Rusia a tras joi 55 de rachete, dintre care „47 au fost distruse, inclusiv 20" la periferia Kievului. De asemenea, au fost doborâte peste noapte 24 de drone Shahed.

Întreruperi de curent s-au produs la Kiev și în alte regiuni, după ce câteva centrale energetice au fost „atinse", Rusia încercând să provoace „un colaps sistemic" al rețelei naționale de electricitate, a declarat ministrul Energiei, Gherman Galușcenko.

În discursul său zilnic, joi 26 ianuarie, seară, președintele Zelenski a recunoscut că „există restricții de energie electrică în majoritatea regiunilor noastre", dar a asigurat că se fac eforturi pentru a repara rețeaua cât mai curând posibil.

În Odesa, în pofida „dificultăților", curentul a fost restabilit la ora 13:00 GMT în "spitale" și pentru "celelalte infrastructuri esențiale ale orașului", a anunțat compania privată de electricitate DTEK.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău