Ucraina: Numărul parlamentarilor ar putea fi redus

  • 13 Martie 2015 10:46
Ucraina: Numărul parlamentarilor ar putea fi redus

Președintele Radei Supreme de la Kiev, Volodimir Groisman, nu exclude posibilitatea reducerii numărului de parlamentari la jumătate, în cadrul reformei constituționale, potrivit RADOR.

"Există opinii conform cărora ar fi de ajuns jumătate din componența actuală a Radei Supreme. Iar eu sunt adeptul transformării cantității în calitate. Cred o astfel de reducere a numărului de parlamentari ar fi absolut obiectivă și justificabilă, iar pentru acest lucru este nevoie de adoptarea unor modificări constituționale" - a afirmat Volodimir Groisman, președintele Parlamentului Ucrainei.

"N-aș vrea ca parlamentul să frâneze modificările necesare. Nu mai suntem acea frână a schimbărilor care era înainte, astfel că sunt convins că Parlamentul își va îndeplini sarcinile, iar cantitatea se va transforma în calitate. Acest lucru nu va avea loc peste cinci ani, ci, literalmente, în fiecare zi" - a precizat șeful legislativului ucrainean.

Cu toate acestea, Volodimir Groisman, care se află la conducerea Parlamentului din 27 noiembrie 2014, nu a dorit să facă o apreciere a celor 100 de zile care au trecut de la constituirea noului legislativ.

Potrivit lui Groisman, ucrainenii sunt cei în măsură să facă acest lucru. În plus, președintele Radei Supreme a recunoscut că noul legislativ și noul guvern de la Kiev au o mulțime de probleme și foarte mult de lucru. "Nu există motive de laudă" - a afirmat Volodimir Groisman. În prezent, Rada Supremă a Ucrainei, denumirea oficială a parlamentului unicameral, este formată din 450 de deputați și este singurul organ cu putere legislativă din țară. Totodată, parlamentul este responsabil pentru formarea guvernului și supravegherea activităților executivului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău