Twitter a suspendat 70 de conturi pro-Bloomberg pentru nerespectarea regulilor împotriva manipulării

  • 22 Februarie 11:37
Twitter a suspendat 70 de conturi pro-Bloomberg pentru nerespectarea regulilor împotriva manipulării

Twitter a suspendat 70 de conturi care postau conținuturi favorabile lui Michael Bloomberg, candidat la învestitura democrată care a angajat sute de persoane pentru a-l promova în cercurile lor sociale în timpul campaniei, scrie AFP, preluat de Agerpres.

"Am luat măsuri împotriva unui grup de conturi pentru că au încălcat regulile noastre împotriva tentativelor de manipulare și de spam pe platformă", a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

Informația a fost mai întâi dezvăluită de Los Angeles Times. Potrivit Twitter, unele conturi sunt de acum interzise, în timp ce altele vor putea fi reautorizate odată ce persoanele vizate vor demonstra că ele își controlează bine contul.

Echipa miliardarului și ex-primar al New York-ului a confirmat săptămâna trecută colaborarea pe rețelele de socializare cu creatori de conținuturi, în special umoristice pentru a promova o imagine decontractată.

Wall Street Journal (WSJ) a relevat, între altele, miercuri că în campania candidatului sunt implicate sute de persoane în California, plătite cu câte 2.500 de dolari pe lună pentru a posta cu regularitate mesaje de sprijin și a trimite texte similare prietenilor lor.

Dar această tehnică, care amestecă frontierele între publicități politice și mesaje ale unor simpli militanți sau simpatizanți, nu este foarte bine văzută pe rețelele de socializare care încearcă de mai multe luni să încadreze campaniile electorale în platformele lor și să împiedice derivele.

Potrivit Twitter, conturile suspendate încalcă această regulă a rețelei:"Nu puteți amplifica sau perturba convorbirile într-un mod artificial, utilizând conturi multiple în special pentru a posta conținuturi duplicate sau de a crea un angajament fictiv".

Presa americană informează că Facebook intenționează să reacționeze și ea de asemenea la metodele de campanie ale lui Michael Bloomberg.

Gigantul rețelelor sociale autorizează publicitățile cu caracter politic, contrar Twitter, dar ar putea să se asigure că persoanele plătite pentru a-și afișa sprijinul sunt identificate clar ca atare.

Potrivit WSJ, circa 500 "reprezentanți numerici" deja angajați ar lucra între 20 și 30 de ore săptămânal.

Ei pot să se servească de Outvote, o aplicație care permită trimiterea unor mesaje preredactate, să posteze conținuturi pe rețele și să retrimită date ale echipei de campanie.

Potrivit cotidianului financiar, această investiție, care ar putea costa milioane de dolari, este realizată odată cu apropierea zilei de 3 martie, de "super marți", când 14 state vor vota, dar ea ar putea fi extinsă în restul țării.

Michael Bloomberg bate deja recordurile de cheltuieli publicitare în această campanie cu peste 340 de milioane de dolari cheltuite în trei luni. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
30
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,1 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
25
Mon
25
Tue
26

Curs oficial BNM 03 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4339 0.1822
USD 17.2272 0.0451
RON 4.0205 0.0394
UAH 0.6337 -0.0089
RUB 0.2448 0.0031
Arhivă Radio Chișinău