TVR România va participa la concursul pentru obținerea unei frecvențe naționale pentru canalul TVR Moldova

  • 09 Noiembrie 2019 14:18
TVR România va participa la concursul pentru obținerea unei frecvențe naționale pentru canalul TVR Moldova

Consiliul de Administrație al SRTv a hotărât, în unanimitate, participarea Societății Română de Televiziune (SRTv) la concursul anunțat vineri de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova privind frecvențele naționale statale de televiziune analogică terestră de peste Prut.

Potrivit unui comunicat al TVR, transmis sâmbătă, obținerea licenței ar permite transmiterea programelor canalului TVR Moldova pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

"Așa cum a anunțat în luna septembrie, SRTv va face toate demersurile oficiale și legale pentru recuperarea frecvenței naționale de emisie retrase abuziv în anul 2007, care să-i permită consolidarea prezenței în peisajul mediatic din Republica Moldova", precizează sursa citată.

Printr-o adresă transmisă Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova în luna septembrie, SRTv și-a exprimat intenția de a obține o frecvență de emisie care să permită difuzarea analogică a programelor postului TVR Moldova pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru reîntregirea publicului căruia îi aduce "informație corectă, echidistantă și de actualitate din spațiul românesc și european".

Tot în luna septembrie, compania Telestar Media din Republica Moldova care deține licențele de emisie pentru posturile de televiziune Canal 2 și Canal 3 a anunțat, printr-un comunicat de presă, că renunță la frecvența națională pe care emite Canal 2 (rețeaua statală II), frecvență care a fost deținută până în anul 2007 de către SRTv.

TVR Moldova a fost retransmis în toate rețelele de cablu din Republica Moldova și pe emițătorul digital terestru din Chișinău, într-un slot, împreună cu alte canale din Republica Moldova, chiar de la momentul lansării, respectiv de la 1 decembrie 2013. În prezent, canalul TVR Moldova este inclus în lista "must carry" a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligați să le retransmită în pachetele lor.

SRTv și-a reluat emisia în Republica Moldova în anul 2013 ca urmare a Acordului de soluționare amiabilă a cauzei SRTv împotriva Republicii Moldova depusă la CEDO în 2008, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și SRTv, după ce, în 2007, frecvența de stat nr. 2 din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1 a fost alocată postului de televiziune 2 Plus. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
9
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Mon
6
Tue
1
Wed
0
Thu
-0
Fri
-0

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău