TVR Moldova împlinește 4 ani

  • 01 Decembrie 2017 12:06
TVR Moldova împlinește 4 ani

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, spunem LA MULȚI ANI! tuturor românilor și aniversăm 4 ani de când programele TVR MOLDOVA au revenit în casele basarabenilor, cu trei zile de emisiuni speciale.

Dubla sărbătoare va fi marcată festiv vineri, sâmbătă și duminică la TVR MOLDOVA - cu transmisiuni extinse de la București, Alba Iulia și Iași cu festivitățile de 1 Decembrie și cu numeroase programe speciale.

Vineri, 1 Decembrie, echipa emisiunii MATINALII dă startul zilei cu o ediție de sărbătoare, iar de la ora 9.00 vă facem cunoștință cu tinerii care duc mai departe aspirațiile înaintașilor și spun cu mândrie: EU SUNT ROMÂNIA!

Programul anivesar continuă la 10.30, cu transmisiunile directe de la paradele militare de la București, Alba Iulia și Iași.
Din 1 Decembrie, prof. dr. Adrian Cioroianu vă spune primele povești despre Marea Unire – povești ce alcătuiesc cea de-a treia serie a programului „5 MINUTE DE ISTORIE”. Primele 33 de episoade care se difuzează în luna decembrie au fost filmate în București, Brașov, Sinaia, Craiova, Slatina, Constanța, Mărășești, Mărăști. În total, sezonul al treilea al emisiunii "5 minute de istorie" va avea 100 de episoade.  "Pagini din istoria contemporană a României, de la Primul Război Mondial la Constituția din 1923, de la agonia luptelor până la dramatismul tratativelor de pace... începutul României Mari rămâne o fascinantă pagină de trecut. Istoria este cea mai frumoasă poveste, iar Unirea se construiește zi de zi", este crezul profesorului Adrian Cioroianu.

Spectacolul folcloric extraordinar NOI SUNTEM ROMÂNI transmis în direct, de la Sibiu (în două părți, de la orele 15.00 și 16.00) și prezentat de Iuliana Tudor va aduce mari artiști din toate zonele țării: Nicolae Furdui Iancu, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Dumitru Teleagă și mulți alții.

Semnificația momentului istoric de la 1 decembrie 1918 este OBIECTIVUL COMUN al zilei și tema emisiunii prezentată de Dana Ciobanu, de la ora 17.00.

De la ora 19.00, Cătălin Ștefănescu vrea să afle care este starea de spirit cu care întâmpinăm „CENTENARUL”, dar și răspunsul la întrebarea “Ce înseamnă astăzi pentru români, Marea Unire?”Provocați să răspundă sunt atât oamenii simpli, cât și cercetători în istorie și specialiști în relații internaționale.

În OLIMPIADA EROILOR (ora 21.00) vă spunem povestea primei participări a echipei României la Jocurile Invictus, când 15 eroi contemporani, răniți pe câmpurile de luptă, au adus acasă patru medalii Olimpice, iar de la ora 22.00 îi întâlnim pe eroii filmului românesc în Buzduganul cu trei peceți, o ecranizare a evenimentelor din anul 1600, care au dus la unirea celor 3 țări române.

Sâmbătă, 2 decembrie, TVR MOLDOVA vă dă întâlnire cu 3 mari artiști: Sergiu Nicolaescu, al cărui film Triunghiul Morții este programat de la orele 11.00 și 12.25, Eugen Doga, cel mai mare compozitor român în viață, născut în Republica Moldova, concertul grandios dedicat aniversării a 80 de ani, fiind difuzat de la ora 15.15 și actrița Ninela Caranfil, invitată la un dialog de suflet, la ÎNVINGĂTORI. VREMURI ȘI DESTINE, începând cu ora 18.30.

Pe 3 decembrie, Chișinăul se conectează cu românii din întreaga lume pentru a celebra performanța la cel mai înalt nivel. GALA PREMIILOR TVR MOLDOVA - „Români pentru Români” - ajunsă în acest an la ediția a treia va fi urmărită în transmisiune directă de la Teatrul Național “Mihai Eminescu”, nu doar de telespectatorii TVR MOLDOVA, ci și de românii de pe toate meridianele globului, la TVR Internațional.
La mulți ani, România! La mulți ani, TVR MOLDOVA!

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău