Turneul actorilor români în Republica Moldova. Intrarea va fi liberă la cele opt spectacole jucate la Chișinău, Cahul și Bălți

  • 25 Aprilie 2023 17:32
Turneul actorilor români în Republica Moldova. Intrarea va fi liberă la cele opt spectacole jucate la Chișinău, Cahul și Bălți

„Turneul actorilor români” în Republica Moldova se va desfășura în perioada aprilie - septembrie și va cuprinde prezentarea unui număr de opt producții în săli de spectacole din Chișinău, Cahul și Bălți, cu intrare liberă. Acesta este primul turneu itinerant al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București în Republica Moldova, transmite IPN.

Prima piesă prezentată în cadrul proiectului este „Figuranta”. Aceasta se va juca pe 28 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Fără Nume din Chișinău. Piesa este un one-woman-show de excepție semnat de Tania Popa, care aduce în fața publicului povestea tragi-comică a Aniei, o actriță aspirantă a cărei viață se împarte între cariera în teatru și neîmplinirile din viața personală.

Criticii din România apreciază spectacolul drept o interpretare emoționantă a unei teme psihologice sensibile, cu variații explozive între durere, emoție, autoironie și comedie. Spectatorii vor asista la o oră de meditație și monolog asupra unei vieți zbuciumate a unei tinere mame ajunse în prăpastia dezamăgirii și a luptei ei cu viața și sărăcia pentru a-și împlini visele și a-și păstra speranța într-un viitor mai bun.

Piesa a fost scrisă de actorul Andreas Petrescu, special pentru Tania despre care declară că „Tania Popa este o bombă cu ceas. O bombă cu ceas de lux. Nu știi niciodată când va exploda, iar atunci când o face, reacția e puternică, mătură totul în jur”.

Proiectul „Turneul actorilor români” are scopul de a aduce publicul din Republica Moldova cât mai aproape de cultura și limba română. Acesta este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău