Turiștii străini încep să revină în Turcia

  • 30 Mai 2017 15:32
Turiștii străini încep să revină în Turcia

Numărul turiștilor străini care au vizitat Turcia a crescut în luna aprilie pentru prima dată după mai multe luni de scăderi provocate de o serie de incidente precum atentate teroriste, o tentativă de puci și criza diplomatică cu Rusia, informează Agerpres.

Sosirile de turiști au crescut cu 18% în ritm anual, până la 2,07 milioane în luna aprilie, punând capăt unei tendințe descrescătoare care a început în luna august 2015 și s-a înrăutățit după ce Turcia a doborât un avion rusesc de vânzătoare la granița cu Siria. În replică, Rusia, a doua mare piață de turiști pentru Turcia, a interzis sejururile turistice în Turcia.

Îmbunătățirea relațiilor dintre Rusia și Turcia s-a văzut și în numărul de turiști ruși care au vizitat Turcia, care a crescut cu 485% în luna aprilie 2017 comparativ cu luna aprilie a anului trecut. De asemenea, sosirile de turiști din Irak au crescut cu 302,3%. Un număr de 262.730 de turiști germani au vizitat Turcia în luna aprilie, ceea ce a făcut din Germania principala sursă de turiști pentru Turcia cu 13% din total, urmată de Rusia cu 8,78%.

În pofida revenirii înregistrată în luna aprilie, industria turistică din Turcia este departe de nivelul istoric. Exceptând datele pentru 2016, numărul vizitatorilor din luna aprilie 2017 este cel mai mic pentru această lună de după 2010, ceea ce scoate în evidență terenul pe care îl are de recuperat industria turistică.

Relansarea turismului este crucială pentru Turcia, care se bazează pe valuta adusă de turiștii străini pentru a acoperi un deficit de cont curent preconizat să se ridice la 4,7% din PIB în acest an.

Sectorul turistic asigură peste un milion de locuri de muncă și este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău