Turiștii nu vor mai putea vizita Veneția decât dacă își fac rezervări online

  • 06 Februarie 2019 14:54
Turiștii nu vor mai putea vizita Veneția decât dacă își fac rezervări online

Turiștii vor constata că va fi mult mai complicat să ajungă la Veneția, în Italia, în cazul în care nu și-au făcut rezervări utilizând sistemul online. Rezevările online fac parte din pachetul de măsuri anunțat de primarul Veneției, Luigi Brugnaro, care depune eforturi pentru contracararea opoziției venețienilor față de turismul în masă.

Luigi Brugnaro a declarat că turiștii vor fi încurajați să își facă rezervări pentru vizitarea orașului începând din 2020. Intrarea în oraș va însemna, de asemenea, și plata unei taxe, care la început va fi de 3 euro, începând din luna mai 2019, iar din 2020 va fi de 10 euro, în funcție de sezon. Măsurile anunțate de primarul Veneției au fost criticate, însă de ministrul italian al turismului, Gian Marco Centinaio.

"Este o măsură inutilă și distructivă. Chiar vrem să fim o țară care își alungă turiștii?" - a scris ministrul Centinaio pe Twitter. Primarul Brugnaro susține, însă că măsurile anunțate de el reprezintă "singura cale de numărare a celor care vin la Veneția".

"Nimeni nu va fi respins, dar celor care nu și-au făcut rezervări online le va fi foarte greu", a subliniat primarul venețian și a adăugat că "scopul este menținerea orașului confortabil pentru locuitorii lui și reducerea costurilor extraordinar de mari generate de turismul în masă, cum ar fi colectarea gunoiului și păstrarea monumentelor orașului". Cei care muncesc sau studiază în Veneția vor fi scutiți de plata taxei de intrare, la fel și nerezidenții născuți în Veneția sau rudele celor care trăiesc aici.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău