TURISM | Cele mai SIGURE destinații turistice pentru o femeie care călătorește singură - Din metropole, până în adâncul junglei

  • 17 Martie 2019 15:57
TURISM | Cele mai SIGURE destinații turistice pentru o femeie care călătorește singură - Din metropole, până în adâncul junglei

Cele mai sigure destinații turistice pentru o femeie care călătorește singură alcătuiesc o listă pe care se găsesc de la metropole nord-americane până la cărări pierdute în junglele din sud-estul Asiei.

Jurnaliștii de la trekeffect.com au plasat în vârful listei de destinații recomandate pentru călătoarele care plănuiesc să exploreze lumea pe cont propriu capitala Italiei, Roma. Trecând peste faptul că s-ar putea să primești cereri în căsătorie în timpul unei simple plimbări, Roma are ce să ofere oricui se aventurează pe străzi, fie că e vorba despre modă, interacțiuni pitorești, revelații culinare sau locuri încărcate de istorie. Chiar dacă ajungi la Roma a zecea oară, străzile pavate cu piatră cubică tot au ce să dezvăluie, oricui știe că nu trebuie să îi lipsească din bagaj o pereche de încălțări potrivite pentru plimbări lungi.

A doua destinație recomandată este New York. Poate că americanii vor spune oricui vrea să îi asculte că orașul e prea „european" pentru țara lor sau prea turistic, dar aceste lucruri înseamnă și că în orice moment poți să găsești o destinație despre care ai o puzderie de referințe. De la grilajul străzilor din Manhattan până la inima verde a orașului din Central Park ori croaziere pe râul Hudson sau dibuirea unei piețe de vechituri din Brooklyn, în orașul care nu doarme niciodată până și pietonii fac parte din atracțiile turistice.

În celălalt colț al planetei, la Melbourne, în Australia, muzica live și mâncarea pregătită de experți premiați în toată lumea sunt punctele de greutate pe care mizează localnicii când este vorba să impresioneze turistele. Orașul se mândrește cu titlul de capitala culturală de la Antipozi, dar muzeele, teatrele, galeriile de artă și arhitectura victoriană sunt doar o parte dintre atracțiile de care are parte un călător aici. Din Melbourne se poate porni înspre alte destinații din apropiere, ca insulele Philip sau într-o excursie pe Great Ocean Road, șoseaua de coastă care te duce în Alglesea, Port Ampbell pe faleza Twelve Apostles au Island Arch și în alte stațiuni din sudul continentului. Orașul se laudă cu siguranța pe care o resimt turistele care pot să se plimbe pe cont propriu la orice oră din zi sau din noapte.

În nordul Europei, Reykjavik, în Islanda, este considerat una dintre cele mai sigure destinații pentru cei care vor să călătorească pe cont propriu, fie ei bărbați sau femei. De altfel, orașul s-a și plasat pe primul loc în Global Peace Index, un raport realizat de Institutul pentru economie și pace privind siguranța regiunilor și țărilor din lume. Iar Islanda (urmată de Noua Zeelandă - cu toate că atentatul din această săptămână s-ar putea să fi afectat grav rating-ul țării, Austria, Portugalia și Danemarca) deține această poziție din 2008, fără întrerupere. Reykjavik este punctul cel mai fierbinte din zonă atunci când e vorba de atracții urbane și cultură locală.

În Asia, recomandarea experților merge spre Chiang Mai, în Thailanda. Este orașul thailandez unde agitația din capitală sau forfota turistică de sub soarele care scaldă plajele ireale sunt doar fotografii din albumele turistice. Orașul din nordul țării este cunoscut pentru ritmul tradițional și arhitectura colorată a templelor. Mulți turiști descoperă cu surprindere cafenelele cu aer parizian sau pizzeriile italiene din oraș, dar, de multe ori, în spatele unor garduri neinteresante se află temple spectaculoase (nu mai puțin de 300 în zonă). Printre atracții se numără și trei grădini botanice, cum este Grădina Reginei Sirikit, unde colecțiile de lotuși și orhidee lasă locul unor trasee care îl duc pe vizitator prin zone neamenajate și sălbatice.

De pe lista destinațiilor sigure nu lipsesc Amsterdam, Guatemala, Montreal, în Canada, Bali, în Indonezia, Insulele Virgine, Copenhaga, Havana, în Cuba, Tulum, în Mexic, și Rajasthan, în India, și Kyoto, în Japonia.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
27
Cer fragmentat
Umiditate:65 %
Vint:5,1 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
23
Sat
23
Sun
17

Curs oficial BNM 07 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5560 0.1665
USD 17.3147 0.0528
RON 4.0429 0.0346
UAH 0.6401 0.0046
RUB 0.2408 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău