Turcia și partenerii săi din NATO desfășoară manevre militare comune

  • 21 Septembrie 2017 08:43
Turcia și partenerii săi din NATO desfășoară manevre militare comune

Turcia și partenerii săi din NATO desfășoară manevre militare comune, pe fondul unor serioase tensiuni între Ankara și Occident, transmite Agerpres.

Mai multe submarine, avioane și aproape 1.000 de militari din nouă țări, printre care Statele Unite, Marea Britanie și Franța, sunt mobilizate pentru aceste manevre care au debutat în urmă cu două săptămâni și urmează să se încheie mâine.

Cu ocazia unei declarații pentru presă, participanții au dat un mesaj de unitate, insistând asupra dorinței lor de a dezvolta interoperatibilitatea între țările Alianței Nord-Atlantice.

Manevrele au, totuși, loc pe fondul puternicelor tensiuni dintre Ankara și unii din partenerii săi cheie din cadrul NATO, ca Washingtonul și Berlinul.

Săptămâna trecută, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat semnarea unui contract privind achiziționarea de către Ankara unor sisteme de apărare antiaeriană S-400 de la ruși, sporind îngrijorarea partenerilor occidentali.

Ca reacție, responsabili NATO au subliniat necesitatea pentru fiecare membru al Alianței de a utiliza sisteme compatibile cu cele aflate în dotarea celorlalți parteneri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău