Turcia își retrage trupele de la un exercițiu NATO din Norvegia

  • 17 Noiembrie 2017 13:11
Turcia își retrage trupele de la un exercițiu NATO din Norvegia

Turcia și-a retras trupele de la un exercițiu NATO după ce fondatorul țării și actualul său președinte au fost incluși printre 'inamici', a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan, citat vineri în ediția electronică a Hurriyet Daily News.

'În Norvegia a avut loc un incident; ei au întocmit ceva de genul unui tabel cu 'dușmani', în care au inclus numele lui (Mustafa Kemal) Atatürk și numele meu', a declarat Erdogan vineri într-o reuniune la Ankara a partidului său Justiție și Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare.

'Când noi am auzit de aceasta, șeful Statului Major și ministrul pentru relația cu UE erau în drum spre Canada. Era un exercițiu NATO, noi aveam 40 de militari acolo. Am decis să retragem aceste trupe și a fost demarat procesul necesar. Am spus că retragem trupele chiar dacă numele sunt scoase. Astfel de lucruri se întâmplă din când în când în diferite locuri. Din nefericire, avem asemenea oameni și printre noi', a mai spus președintele turc.

Relațiile dintre Turcia - țară importantă în cadrul NATO - și Alianță s-au tensionat după puciul ratat din vara anului 2016, care a fost urmat de valuri masive de epurări inclusiv în armată. Mai mult, Ankara reproșează SUA sprijinul acordat milițiilor siriene kurde, considerate 'teroriste' de către Turcia, în cadrul luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău