Turcia îl convoacă pe ambasadorul Italiei la Ankara, după ce premierul Mario Draghi l-a numit pe Erdogan dicatator

  • 09 Aprilie 2021 13:38
Turcia îl convoacă pe ambasadorul Italiei la Ankara, după ce premierul Mario Draghi l-a numit pe Erdogan dicatator

Ministerul Afacerilor Externe din Turcia l-a convocat joi noaptea pe ambasadorul italian la Ankara, Massimo Gaiani, pentru a protesta față de comentariile făcute în cursul zilei de premierul italian Mario Draghi la adresa președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, pe care l-a numit dictator, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Cotidianul turc Hurriyet a transmis în regim de "breaking news" informația despre convocare pe pagina sa web și a relatat că ministrul de externe Mevlut Cavusoglu "a condamnat energic", într-un succint comunicat de presă publicat pe Twitter, cuvintele șefului guvernului italian.

Într-o conferință de presă desfășurată la Roma, Draghi l-a numit pe Erdogan dictator, în contextul în care deplânsese ''umilința'' la care a fost supusă șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de către președintele turc, în timpul unei vizite la Ankara făcută marți împreună cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

La reuniunea în cauză, șefa executivului european nu a avut alocat un scaun alături de cei doi bărbați. Erdogan și Michel s-au așezat în centrul unui mare salon în care erau amplasate două scaune, în timp ce Von der Leyen a fost nevoită să se așeze pe o canapea amplasată lateral, la câțiva metri distanță. ''Am fost foarte mâhnit de umilința pe care președinta Comisiei a trebuit să o suporte cu acești, să le spunem pe nume, dictatori", a declarat joi Mario Draghi.

''Condamnăm energic retorica populistă inacceptabilă a premierului italian Draghi și declarațiile sale urâte și iraționale la adresa președintelui nostru ales'', a scris Cavusoglu în tweet-ul său.

Anterior, șeful diplomației turce dăduse asigurări că decizia cu privire la locul pe care urma să-l ocupe Von der Leyen a fost luată în conformitate cu sugestiile făcute de funcționarii Bruxellesului care s-au ocupat de chestiunile de protocol. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău