Turcia | Cel puțin patru morți în urma unei furtuni care a lovit orașul Istanbul

  • 29 Noiembrie 2021 18:26
Turcia | Cel puțin patru morți în urma unei furtuni care a lovit orașul Istanbul

Cel puțin patru persoane au murit și alte nouăsprezece au fost rănite, luni, în orașul Istanbul, afectat de rafale puternice de vânt, a anunțat municipalitatea, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Patru persoane, inclusiv un cetățean străin, și-au pierdut viața, iar 19 dintre concetățenii noștri au fost răniți, dintre care trei grav", a declarat guvernoratul din Istanbul într-un comunicat, citând un bilanț întocmit de Agenția guvernamentală pentru gestionarea dezastrelor naturale (Afad).

În imaginile video difuzate de agenția turcă DHA se pot vedea două persoane întinse la pământ alături de un cărucior, sub rămășițele unei structuri care arată de parcă ar fi explodat, în cartierul Esenyurt din vestul orașului Istanbul.

O femeie și-a pierdut viața într-un alt cartier din vestul orașului, după ce a fost lovită în față de o grindă care s-a desprins de pe acoperișul clădirii sale, potrivit DHA.

Primarul orașului Istanbul, Ekrem Imamoglu, a adresat condoleanțe victimelor, solicitând locuitorilor orașului să fie precauți în fața riscului de accidente similare sau de "cădere a copacilor și a stâlpilor", cauzate de vântul care a suflat cu viteze de până la 130 km/h.

În alte imagini difuzate pe rețelele sociale și de media turce se pot fi văzute un acoperiș și o verandă luate de vânt, precum și autovehicule grele de marfă răsturnate pe o autostradă din apropiere de Istanbul.

Zeci de acoperișuri și aproape 200 de copaci au căzut din cauza furtunii, iar traficul maritim a fost suspendat pe Bosfor, a anunțat primăria din Istanbul.

Cinci avioane care urmau să aterizeze la Istanbul au fost redirecționate către aeroporturile din Ankara și Izmir, a informat NTV. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău