Turcia a ridicat vizele de călătorie pentru statele din Uniunea Europeană

  • 03 Mai 2016 17:10
Turcia a ridicat vizele de călătorie pentru statele din Uniunea Europeană

Turcia a acceptat să anuleze vizele de călătorie pentru toți cetățenii Uniunii Europene, inclusiv ciprioții greci, măsură ce înlătură ultimul obstacol pentru asigurarea accesului fără vize al cetățenilor turci în Europa.

Ciprioții greci nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Turcia, potrivit unui acord semnat de UE și Turcia, privind liberalizarea vizelor, însă această măsură nu echivalează cu recunoașterea Ciprului de către Turcia, a declarat, marți, un oficial turc. Luni noaptea, cabinetul turc a aprobat ridicarea vizelor pentru cetățeni din toate cele 28 de state membre UE, de îndată ce Europa relaxează restricțiile de călătorie pentru turci, potrivit unei decizii publicate în Gazeta Oficială a Turciei.

În cursul zilei de miercuri, se așteaptă ca Executivul comunitar să declare că Turcia întrunește în mare măsură criteriile pentru liberalizarea vizelor și să solicite guvernelor statelor membre și Parlamentului European să aprobe această decizie până la sfârșitul lunii iunie, relatează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău