Turcia a avut termen limită din partea SUA pentru eliberarea pastorului Brunson

  • 13 August 2018 07:59
Turcia a avut termen limită din partea SUA pentru eliberarea pastorului Brunson

SUA au dat Turciei termen până miercurea trecută pentru a-l elibera pe pastorul evanghelic american Andrew Brunson care este judecat de un tribunal turc, a declarat duminică președintele turc Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

Cazul lui Andrew Brunson este una dintr-o serie de dispute care se află în centrul deteriorării relațiilor din cei doi aliați NATO.

Adresându-se susținătorilor săi din orașul Trabzon, de la Marea Neagră, Erdogan a prezentat detalii despre negocierile purtate săptămâna trecută de cele două țări, afirmând că Washingtonul a amenințat cu sancțiuni dacă Turcia refuză să-l elibereze pe pastor.

Un tribunal turcesc l-a transferat pe Brunson în arest la domiciliu după aproape 20 de luni de închisoare. Relațiile dintre Ankara și Washington s-au tensionat pe fondul încarcerării în Turcia a pastorului evanghelic american Andrew Brunson pe baza unor acuzații de terorism, situație care a determinat impunerea de sancțiuni americane împotriva a doi dintre miniștrii lui Erdogan și amenințări cu restricții comerciale.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău