Turcia: Protestatarii au oprit producția la fabrica Renault

  • 01 Martie 2016 16:04
Turcia: Protestatarii au oprit producția la fabrica Renault

Salariați fabricii Renault din Bursa (Turcia) au oprit marți, 1 martie, activitatea de producție, au declarat, pentru Reuters, reprezentanți ai companiei și ai sindicatelor.

Muncitorii protestează după ce unii dintre colegii lor de la uzina Oyak Renault au fost concediați, susțin oficialii. CNN Turcia a arătat polițiștii care încercau să-i disperseze pe protestatari și a anunțat că forțele de ordine au utilizat spray cu piper.

'Producția uzinei a fost oprită de duminică până marți dimineață din motive tehnice. Activitatea s-a reluat parțial marți, unii angajați protestând împotriva concedierilor din motive disciplinare', a afirmat un purtător de cuvânt al Oyak Renault, o societate mixtă între producătorul auto francez și fondul de pensii al Armatei Turciei.

Ozkan Atar, secretar general al sindicatului angajaților fabricii, a anunțat că protestul a început după ce zece membri ai sindicatului au fost concediați luni. Poliția a reținut 15 angajați care protestau, a explicat Atar.

Anul trecut, angajații au protestat o săptămână din cauza condițiilor de lucru de la Oyak Renault. Protestul s-a extins și la alte fabrici, inclusiv la subsidiarele locale ale Ford și Fiat Chrysler din Bursa, centrul industriei auto a Turciei.

Specializată în producția de caroserii și de autoturisme, precum Clio și Fluence, uzina Renault din Bursa, produce aproximativ 400 de automobile în fiecare schimb sau 360.000 de vehicule pe an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău