Tunisia, campioana divorțurilor în lumea arabă, cu 41 de separări oficiale pe zi

  • 14 Septembrie 2017 09:32
Tunisia, campioana divorțurilor în lumea arabă, cu  41 de separări oficiale pe zi

Tunisia a devenit prima țară arabă și a patra din lume la numărul divorțurilor, cu o medie de 41 pe zi, conform statisticilor dezvăluite de Ministerul Justiției, transmite Agerpres.

Potrivit unui raport publicat miercuri, anul trecut 15.892 de căsătorii s-au destrămat într-o țară cu doar 11 milioane de locuitori, reprezentând o medie de 1.248 de divorțuri pe lună, majoritatea dintre ele în mod 'unilateral', ceea ce înseamnă la decizia unuia dintre soți.

Legea islamică sau 'sharia' este mai indulgentă cu bărbatul, căruia nu-i pretinde să prezinte motivele pentru care vrea să divorțeze și nici nu are nevoie de consimțământul soției, cu care legea este mult mai restrictivă.

În cazul în care soția ia inițiativa divorțului atunci poate pierde drepturile la zestre sau compensația economică.

Această compensație este calculată de judecător și este solicitată de partenerul care nu a cerut divorțul.

Acest tip de compensație este de câteva mii de dinari (circa 350 de euro), ceea ce contribuie de asemenea la creșterea numărului de divorțuri.

Această statistică intervine după ce în urmă cu două săptămâni un studiu similar al Registrului Național al Familiei și Populație cifra la peste 16.000 numărul avorturilor anuale în Tunisia, majoritatea în caz de viol.

Potrivit studiului, 80 la sută dintre avorturi corespund femeilor căsătorite, iar restul celor necăsătorite. Un sfert dintre ele au recurs la avortul ilegal, fără a solicita intervenția unui medic

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău