Trupele ucrainene urmează să se retragă din Severodonețk

  • 24 Iunie 2022 09:16
Trupele ucrainene urmează să se retragă din Severodonețk

Șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, Serhi Haidai, a anunțat, vineri dimineață, că militarii ucraineni vor trebui să părăsească orașul Severodonețk.

"Va trebui să-i scoatem pe băieți. Nu este nevoie să se vorbească despre o ”trădare” - nimeni nu-i abandonează pe băieții noștri. Nimeni nu va permite încercuirea" - a asigurat Haidai. Acesta a adăugat că a te afla în poziții distruse "este fără sens": "Pentru că, în fiecare zi, numărul celor decedați în teritoriile ocupate poate crește".

Guvernatorul regiunii Lugansk a confirmat că decizia de retragere a trupelor ucrainene din Severodonețk a fost deja luată. Potrivit oficialului, în acest moment, în prima linie la Severodonețk se află atât luptători ai Forțelor Armate ale Ucrainei, cât și membri ai Gărzii Naționale. "Au primit deja ordinul de a se retrage spre noi poziții, în noi zone fortificate și, de acolo, să desfășoare operațiuni militare, să provoace pagube inamicului" - a explicat Serhi Haidai.

Anterior, guvernatorul a declarat că Rusia va trimite un număr mare de trupe în Severodonețk, pentru a asigura cucerirea completă a orașului. "Vor angrena toate rezervele pe care le au" - a remarcat Haidai.

Sursa: UNIAN/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău