Trupele ucrainene ar fi reușit să spargă prima linie de apărare a invadatorilor ruși în trei sectoare din sudul țării

  • 09 August 2023 11:28
Trupele ucrainene ar fi reușit să spargă prima linie de apărare a invadatorilor ruși în trei sectoare din sudul țării

Trupele ucrainene ar fi reușit să spargă prima linie de apărare a invadatorilor ruși și, cel mai probabil, au obținut succese în trei zone din sudul Ucrainei - potrivit expertului militar Vladislav Selezniov, transmite Radio Chișinău.

Acesta a explicat, într-un material pentru agenția RBC-Ucraina, că, cel mai probabil, prima linie de apărare a Rusiei a fost spartă prin cel puțin trei sectoare din regiunea Zaporijjia: lângă Robotine, în vecinătatea localității Staromaiorske, direcția Berdiansk și în direcția Vasiliivka, regiunea Zaporijjia, localitate controlată de ocupanții ruși.

Totodată, potrivit expertului, promițătoare pentru armata ucraineană este și direcția Șahtarske, de lângă Vuhledar, regiunea Donbas, unde luptele au escaladat, din nou, în ultima perioadă.

La începutul lunii iunie, Ucraina a lansat o contraofensivă care se concentrează pe o campanie spre sud, pentru a crea o sincopă între forțele rusești care dețin teritorii în est și peninsula anexată Crimeea, precum și pe recâștigarea terenului din jurul Bahmut.

Armata ucraineană a eliberat de atunci câteva sate recucerind aproximativ 200 de kilometri pătrați în sud, dar avansurile au fost limitate de pozițiile rusești fortificate și de prezența minelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău