Trupele speciale rusești din Transnistria exersează capturarea unor prizonieri și documente ale inamicilor

  • 08 Decembrie 2017 12:20
Trupele speciale rusești din Transnistria exersează capturarea unor prizonieri și documente ale inamicilor

Cercetașii militari înrolați în Grupului Operațional de Trupe Ruse (GOTR) din Transnistria au desfășurat noi manevre în regiunea separatistă, în cadrul cărora au exersat capturarea unui prizonier, cu scopul de a obține de la el informații operative. Anunțul a fost făcut de ofițerul de presă al Districtului militar de Vest al Federației Ruse, colonelul Igor Mughinov.

„În cadrul exercițiului, unitățile de cercetași au executat sarcini specifice în condiții apropiate de luptă, pe timp de zi și de noapte”, a declarat el, citat de Gazeta.ru

Potrivit colonelului Igor Mughinov, militarii au atacat un post al inamicului convențional și au capturat un prizonier, după care cercetașii au pătruns în spatele frontului. Folosind informația obținută de la prizonier, ei ar fi localizat și capturat scheme și exemplare ale unor arme și unități de tehnică militară de cea mai nouă generație ale inamicului convențional, precizează sursa citată.

În mod obișnuit, reprezentantul Ministerului rus al Apărăii insistă că „exercițiul a purtat un caracter planificat și s-a desfășurat în conformitate cu planul pregătirii militare a trupelor din Districtul militar de Vest”.

Totodată, Ministerul de Externe și cel al Apărării de la Chișinău au protestat în repetate rânduri în legătură cu desfășurarea unor exerciții militare organizate de comandamentul trupelor ruse din Transnistria, adesea în colaborare cu forțele militare ale regimului separatist de la Tiraspol, acestea fiind însă constant ignorate de autoritățile de la Moscova.

În ultima ședință a sesiunii de primăvară-vară, pe 21 iulie, Parlamentul de la Chișinău a adoptat o declarație prin care a cerut retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului și transformarea mecanismului actual de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional.

La rândul său, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a reiterat ieri, în discursul său la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE de la Viena, cererea de retragere a trupelor ruse din Transnistria.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău