Trupele ruse din Transnistria au efectuat noi manevre, cu bucătării și băi de campanie

  • 30 Septembrie 2017 13:36
Trupele ruse din Transnistria au efectuat noi manevre, cu bucătării și băi de campanie

Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR) din Transnistria a efectuat un nou exercițiu militar în regiune, cu participarea unităților de logistică, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Conform scenariului, militarii au fost ridicați la un semnal de alarmă și au realizat un marș forțat pe distanța de 20 de kilometri cu 20 de unități de tehnică militară. La sosirea în zona specificată, specialiștii au îndeplinit sarcinile de instalare a bucătăriilor militare, băilor și unei stații de alimentare cu combustibili. De asemenea, au fost făcute exerciții de asigurare materială a contingentului în condiții de campanie, relatează agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”.

La fel, o atenție deosebită a fost acordată acțiunilor în cazul unui atac al detașamente de diversioniști ai inamicului convențional pe parcursul operațiunii de livrare a produselor alimentare și combustibililor.

În mod obișnuit, Ministerul rus al Apărăii insistă că „exercițiul a purtat un caracter planificat și s-a desfășurat în conformitate cu planul pregătirii militare a trupelor din Districtul militar de Vest”.

Totodată, Ministerul de Externe și cel al Apărării de la Chișinău au protestat în repetate rânduri în legătură cu desfășurarea unor exerciții militare organizate de comandamentul trupelor ruse din Transnistria, adesea în colaborare cu forțele militare ale regimului separatist de la Tiraspol, acestea fiind însă constant ignorate de autoritățile de la Moscova.

În ultima ședință a sesiunii de primăvară-vară, pe 21 iulie, Parlamentul de la Chișinău a adoptat o declarație prin care a cerut retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului și transformarea mecanismului actual de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional.

La rândul său, Guvernul a emis un comentariu în care constată că, datorită simpatiilor pe care „pacificatorii” ruși le manifestă față de regimul secesionist de la Tiraspol, operațiunea de menținere a păcii s-a transformat într-un factor de conservare a conflictului transnistrean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău