Trupele ruse controlează din nou o mare parte a orașului Severodonețk, potrivit guvernatorului ucrainean

  • 09 Iunie 2022 08:10
Trupele ruse controlează din nou o mare parte a orașului Severodonețk, potrivit guvernatorului ucrainean

Forțele ucrainene au fost miercuri împinse înapoi către periferiile orașului industrial Severodonețk, în fața unui puternic asalt al trupelor ruse, a anunțat guvernatorul regional ucrainean, o nouă întorsătură majoră în evoluția uneia dintre cele mai sângeroase bătălii în războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Rusia a concentrat efective importante și o mare putere de foc în asaltul asupra acestui oraș din estul Ucrainei pe care Kievul a promis că-l va apăra cât mai mult posibil, considerând că ar putea fi o bătălie hotărâtoare pentru cursul ulterior al războiului.

După ce săptămâna trecută trupele ucrainene au lansat o contraofensivă în urma căreia au împins în retragere trupele rusești și au recuperat circa jumătate din oraș, guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, a anunțat miercuri după-amiază că cea mai mare parte a orașului este acum din nou sub control rusesc.

''Forțele noastre au acum controlul din nou doar asupra periferiilor orașului. Dar lupta continuă, forțele noastre apără Severodonețkul, este imposibil de spus dacă rușii controlează complet orașul'', a declarat Gaidai pentru agenția RBC-Ukraina. Potrivit acestuia, trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă în urma intenselor bombardamente rusești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău