Trupele ruse au executat trageri cu mitraliera în Transnistria, chiar în ajunul zilei în care a început războiul din 1992

  • 02 Martie 2019 17:56
Trupele ruse au executat trageri cu mitraliera în Transnistria, chiar în ajunul zilei în care a început războiul din 1992

Noi exerciții militare, cu trageri, au fost organizate de trupele ruse dislocate în Transnistria, în ajunul Zilei Memoriei, când la Chișinău sunt comemorați combatanții căzuți în lupta pentru integritatea R.Moldova în războiul de pe Nistru din 1992.

Grupul Operațional al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea separatistă a efectuat o sesiune de control pe 1 martie 2019. În timpul exercițiilor, militarii și pompierii au executat trageri din mitraliere de calibru mare, potrivit Ministerul Apărării al Federației Ruse, citat de ortalului ucrainean dsnews.ua

„În perioada de instruire,  șoferi au parcurs circa 5 mii kilometri, iar soldații unități de infanterie motorizată au folosit peste 200 mii de muniții”, notează ministerul rus.

La 2 martie, 1992, a început conflictul armat de pe Nistru, cunoscut ca războiul moldo-rus, confruntare militară dintre Chișinău și autoproclamata republică transnistreană. Pe 29 iulie, în regiune au intrat așa-zisele trupe de pacificatori ruși.

Conform Acordului privind principiile de reglementare pașnică a conflictului armat de pe Nistru, semnat în 1992 la Moscova, în Zona de Securitate (peste 200 km de-a lungul râului), au fost instalate posturile forțelor de menținere a păcii din Rusia, Moldova și Transnistria.

Pe teritoriul regiunii transnistrene se află în prezent peste 1500 de militari ruși, iar peste 20.000 de tone de muniție și bombe sunt ținute în depozitele militare din satul Cobasna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău