Trupele nord-coreene au organizat o competiție de tir de artilerie

  • 07 Noiembrie 2021 11:16
Trupele nord-coreene au organizat o competiție de tir de artilerie

Trupele mecanizate nord-coreene au organizat un concurs de tir de artilerie în weekend, ca parte a eforturilor de a spori capacitățile de apărare ale țării, a relatat duminică presa de stat - transmite Reuters.

Exercițiile au avut loc sâmbătă, a precizat agenția de știri de stat KCNA, și au loc în condițiile în care Coreea de Nord se plânge tot mai mult de ceea ce consideră a fi un dublu standard, în care activitățile sale militare atrag critici internaționale, care nu sunt formulate de obicei când au loc exerciții similare ale Coreei de Sud și ale Statelor Unite.

Analiștii spun că Phenianul încearcă să își normalizeze activitățile de apărare cu scopul de a obține în cele din urmă acceptarea internațională a arsenalelor sale de arme nucleare și de rachete balistice, care au fost sancționate prin rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU.

O mare parte din artileria convențională extinsă a Coreei de Nord este desfășurată de-a lungul graniței sale fortificate cu Coreea de Sud, de unde poate ajunge până în capitala dens populată Seul.

Exercițiile vin ''într-un moment în care entuziasmul pentru antrenamente intensive predomină în întreaga Armată Populară Coreeană (KPA) pentru a inaugura un nou apogeu în consolidarea capacităților de apărare ale statului sub stindardul autoapărării'', a scris KCNA.

Acestea au fost supervizate de Pak Jong Chon, membru al Prezidiului Biroului Politic și secretar al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la putere.

Pak este un general văzut de mult timp ca o stea în ascensiune în puternica armată a țării și un jucător important în programul de rachete al acesteia, care a fost promovat în septembrie în funcțiile sale actuale.

Generalul Rim Kwang Il, șeful Statului Major General al KPA, și comandanții unităților participante, au observat exercițiile alături de Pak, potrivit KCNA.

''De îndată ce comandanții unităților combinate au dat ordinele de tragere, țevile tunurilor au tras în mod competitiv asupra țintei pentru a o lovi cu precizie și a distruge inamicul'', a relatat agenția.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău