Trupele de ocupație rusești din Donbas au exersat ofensiva armată

  • 05 Octombrie 2017 13:47
Trupele de ocupație rusești din Donbas au exersat ofensiva armată

Forțele de ocupație rusești din Donbas au efectuat exerciții militare în care au simulat operațiuni ofensive împotriva Ucrainei, anunță pe pagina sa de Facebook coordonatorul grupului „InformSoprotivlenie” (IS), deputatul ucrainean Dmitri Timciuk.

„Sub conducerea comandamentului Armatei a 8-a a Districtului militar Sud al Forțelor Armate Ruse, Corpul de armata I – AK DNR și II – AK LNR (subordonate Armatei a 8-a) au finalizat un exercițiu militar în timpul căruia a fost simulata desfășurarea unor acțiuni ofensive”, se spune în mesajul lui Timciuk, scrie paginaderusia.ro.

Armata de ocupatie a exersat forțarea unor bariere de apă (rauri) și a verificat sistemul de alertă publică folosind sirene și mass-media.

În plus, în baza rezultatelor acestor exerciții, comandantul Armatei a 8-a a Forțelor Armate Ruse, generalul Kuzovlevl a decis să lanseze în cele doua „corpuri de armata” separtiste exerciții tactice demonstrative care sa implice unități de artilerie, cu fortarea unor obstacole de apa.

Acest fapt atesta natura ofensivă a manevrelor militare ale unităților și subunităților separatiste, precizeaza coordonatul IS.

Situatia in zona liniei de demarcatie din Donbas intre fortele separatiste proruse si armata ucraineana ramane tensionata. Potrivit Statului Major al Armatei Ucrainei, în ultimele 24 de ore separataistii au lansat 19 atacuri cu lansatoare de grenade si arme de foc de calibru mic, in urma carora au fost ranit doi militari ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău