Trump sugerează că ar putea taxa vinurile franțuzești și amenință din nou China cu alte taxe vamale

  • 10 Iunie 2019 18:55
Trump sugerează că ar putea taxa vinurile franțuzești și amenință din nou China cu alte taxe vamale

Președintele SUA, Donald Trump, a sugerat luni să ar putea impune taxe vamale suplimentare asupra vinurilor franțuzești, întrucât în opinia sa vinurile americane sunt afectate de concurența neloială, el reiterând în același timp amenințarea cu noi taxe asupra produselor importante din China, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Franța taxează mult vinul și noi taxăm puțin vinul franțuzesc'', a spus Trump la postul CNBC. ''Această țară (SUA) permite vinului franțuzesc - care este foarte bun - (...) să intre gratis'', a adăugat liderul de la Casa Albă. ''Nu este corect, vom face ceva pentru (a reechilibra) asta'', a insistat el, după ce și în luna noiembrie a criticat într-o serie de mesaje pe Twitter dezechilibrul comercial al SUA în relațiile comerciale cu Franța la capitolul produselor viticole.

Aceste noi comentarii ale sale survin în timp ce SUA și UE poartă discuții privind un acord comercial, în care Bruxelles-ul nu dorește să fie inclus și sectorul agricol.

În declarația dată luni, Donald Trump a criticat din nou și practicile Chinei și i-a dat un ultimatum omologului său chinez Xi Jinping.

Acuzând încă o dată China de manipulare a cursului monedei sale, președintele american a amenințat cu impunerea unor noi taxe vamale asupra produselor chinezești dacă Beijingul anulează întrevederea sa cu Xi Jinping, preconizată să se desfășoare la Osaka în marja summitului G20 din 28-29 iunie.

''Cred că (Xi Jinping) va veni. Trebuie să ne întâlnim. Dacă aceasta se întâmplă, este foarte bine, dacă nu, este la fel foarte bine'', a spus Trump. Lunile trecute el a impus etapizat taxe vamale de 25% asupra unor importuri de produse chinezești în valoare totală de 250 de miliarde de dolari și amenință cu taxarea altor importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău