Trump și Maduro au anunțat că au loc discuții la nivel înalt între Washington și Caracas

  • 21 August 2019 08:26
Trump și Maduro au anunțat că au loc discuții la nivel înalt între Washington și Caracas

Președintele Donald Trump a anunțat marți că au loc contacte ''la nivel foarte înalt'' între Caracas și Washington, declarații confirmate de președintele socialist al Venezuelei Nicolas Maduro, care a precizat că aceste contacte au loc de luni de zile, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Discutăm cu mai mulți reprezentanți ai Venezuelei. Ajutăm Venezuela cât se poate ", a declarat președintele american la Casa Albă.

''Nu vreau să spun ce, dar discutăm la un nivel foarte înalt'', a adăugat el, în timp ce Washingtonul, care îl susține pe opozantul Juan Guaido, nu recunoaște autoritatea lui Maduro și dorește plecarea acestuia.

''În urmă cu 15 ani, era una dintre cele mai bogate țări. Acum este una dintre cele mai sărace țări ", a subliniat Trump.

În cursul serii, Nicolas Maduro a confirmat declarațiile omologului său american Donald Trump, subliniind că aceste contacte au loc ''de luni de zile''.

"Confirm că au existat contacte între înalți oficiali ai guvernului american și guvernul bolivarian, pe care îl conduc, cu permisiunea mea expresă", a declarat el la radio și televiziune.

Marina americană este pregătită să facă "ceea ce este necesar" în Venezuela, a declarat luni, la Rio, șeful Comandamentului Sud al SUA, după ce președintele Donald Trump a spus că este gata să ia în calcul un embargo total împotriva acestei țări.

Președintele Donald Trump a amenințat la începutul lui august că va impune un embargo total împotriva Venezuelei conduse de Nicolas Maduro. Washingtonul a impus în aprilie un embargo petrolier împotriva Venezuelei pentru a spori presiunea asupra lui Maduro și a-l constrânge să se retragă de la putere. Apoi, la începutul lui august, președintele Trump a ordonat înghețarea tuturor bunurilor guvernului venezuelean în SUA și a interzis tranzacțiile cu puterea socialistă din această țară.

SUA, alături de alte circa 50 de țări printre care Brazilia, au fost primele care, la începutul anului, l-au recunoscut drept președinte interimar pe liderul opoziției venezuelene Juan Guaido.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău