Trump cere Apple să-și transfere producția din China în SUA

  • 09 Septembrie 2018 14:01
Trump cere Apple să-și transfere producția din China în SUA

Președintele american Donald Trump a cerut sâmbătă companiei Apple să își transfere producția din China în Statele Unite, reluând vechile critici la adresa producătorului iPhone, pe care îl presează să contribuie la îndeplinirea obiectivului economic al administrației sale de a reface industria manufacturieră din SUA, relatează News.ro, care citează MarketWatch.

Trump a scris sâmbătă, pe Twitter, că dacă Apple vrea să evite tarifele pe produsele sale, ar trebui să își fabrice dispozitivele în Statele Unite și nu în China.

„Începeți acum să construiți fabrici noi. Interesant!”, a scris Trump în mesajul său. Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze postarea președintelui.

Limbajul din acest tweet este totuși mai prietenos decât unele mesaje adresate de Trump unor companii ca Ford Motor și Amazon.com, notează MarketWatch.

Mesajul a fost publicat la o zi după ce Apple a afirmat într-un document depus la Reprezentantul pentru Comerț al SUA că tarifele propuse de Trump pentru produse chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari ar afecta ceasurile, căștile wireless și alte produse ale companiei. A fost pentru prima oară când Apple a oferit detalii referitoare la pagubele produse de conflictul comercial dintre Statele Unite și China, precizează Digi24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău