Trump acuză OMS că a devenit "marioneta Chinei”

  • 19 Mai 2020 08:25
Trump acuză OMS că a devenit

Președintele american Donald Trump a acuzat Organizația Mondială a Sănătății că este o „marionetă a Chinei”, în contextul întâlnirii virtuale de două zile a OMS care se axează pe efectele pandemiei de coronavirus, potrivit BBC, preluat de Digi24.ro

El a spus că OMS „a dat foarte multe sfaturi foarte proaste, sfaturi teribile și a fost întotdeauna de partea Chinei”. OMS a gestionat greșit criza, cu prețul "multor vieți”, a adăugat președintele american.

Trump, care a fost criticat pentru propriul său mod de gestionare a pandemiei, a acuzat în repetate ori OMS că nu a alertat lumea suficient de devreme și că a acordat prea multă încredere Chinei.

De asemenea, Trump a acuzat China că a ascuns începutul izbucnirii epidemiei.

Trump nu a participat personal la reuniune, locul său fiind luat de secretarul pe probleme de Sănătate.

SUA au suspendat deja finanțarea pentru OMS, în așteptarea unei anchete a felului în care a organismul internațional a gestionat pandemia de coronavirus.

La începutul reuniunii OMS de luni, președintele chinez Xi Jinping a declarat că țara sa este "deschisă și transparentă” și a insistat că orice anchetă ar trebui să se întâmple după ce pandemia va fi ținută sub control.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău