Trotinetele electrice reintră în legalitate în Copenhaga, la un an după ce au fost interzise

  • 18 Octombrie 2021 16:38
Trotinetele electrice reintră în legalitate în Copenhaga, la un an după ce au fost interzise

Trotinetele electrice reintră în legalitate în Copenhaga, la un an după ce au fost interzise. Municipalitatea din Copenhaga, care a interzis anul trecut trotinetele electrice folosite în regim de gratuitate, va reintroduce aceste mijloace de transport cu condiția respectării unor reguli stricte, au precizat luni reprezentanții unor servicii din cadrul primăriei locale, transmite DIGI24.ro.

''Primele trotinete sunt așteptate astăzi pe străzi. Noutatea este că ele nu pot fi închiriate din centrul orașului și trebuie să fie parcate în zone rezervate în acest scop la finalul deplasării'', au explicat departamentele tehnice și de mediu din cadrul municipalității daneze într-un comunicat, potrivit sursei citate.

În octombrie 2020, utilizarea trotinetelor electrice a fost interzisă în oraș. Ele vor reveni începând de astăzi în centrul istoric al orașului, precum și în cartierele adiacente, dar nu vor putea fi parcate în aceste zone decât temporar, perioadă în care contorul va continua să înregistreze durata de utilizare.

Utilizatorii care încalcă această măsură și își parchează trotinetele în afara celor 240 de zone speciale riscă o amendă de 45 de euro (338 de coroane daneze).

Utilizarea trotinetelor electrice este contestată în multe metropole din cauza coabitării dificile dintre utilizatorii acestui mijloc de transport, pietoni și bicicliști în spațiile urbane limitate.

''În trecut, ne-am confruntat cu mari probleme în ceea ce privește trotinetele electrice abandonate în intersecții, pe trotuare sau pe pistele de biciclete, îngreunând deplasarea în oraș a rezidenților din Copenhaga. Noile reguli ar trebui să pună punct unor astfel de probleme'', a subliniat Jesper Borch, un responsabil din cadrul serviciilor tehnice, citat de Agerpres.

Potrivit estimărilor, 300 de accidente asociate trotinetelor electrice au fost înregistrate în Copenhaga în anul 2019.

În Danemarca, purtarea căștii de protecție va fi obligatorie pentru utilizatorii de trotinete electrice începând din ianuarie 2022.

În alte orașe din lume, printre care și Paris, viteza trotinetelor electrice este în prezent limitată la 20 de kilometri pe oră.

Singapore a decretat la rândul său în 2019 interzicerea trotinetelor pe trotuare, urmând exemplul Germaniei și Franței.

La Montreal, trotinetele electrice au devenit indisponibile în oraș la finalul unei perioade de testare care s-a încheiat printr-un eșec, întrucât utilizatorii acestui mijloc de transport nu au respectat normele lor de folosire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău