Tribunalul UE anulează înghețarea fondurilor lui Ianukovici

  • 12 Iulie 2019 08:51
Tribunalul UE anulează înghețarea fondurilor lui Ianukovici

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anulat, joi, mai multe decizii din perioada 2016-2018 prin care a fost prelungită înghețarea fondurilor unor politicieni din Ucraina, inclusiv ale ex-președintelui fugar Viktor Ianukovici și ale unor apropiați ai acestuia - scrie Evropeiska Pravda, citat de Rador.

Potrivit Tribunalului UE, Consiliul Uniunii ar fi trebuit să verifice întâi dacă drepturile acestor persoane au fost respectate de justiția ucraineană înainte de a prelungi înghețarea bunurilor lor, în 2014, când în Ucraina au fost deschise împotriva acestora anchete preliminare pentru deturnare de fonduri publice și transfer ilegal de bani în afara țării.

Anchetele respective au fost urmate de declanșarea unei proceduri penale în Ucraina, demers care a determinat Consiliul UE să extindă decizia sa din 2014 pentru perioade succesive de un an.

Aceste extinderi, însă, au fost contestate în fața justiției europene de către fostul Viktor Ianukovici și de către alți foști demnitari din perioada mandatului său de președinte al Ucrainei. Pe de altă parte, precizează ziarul Evropeiska Pravda, sancțiunile UE împotriva a 12 foști oficiali ucraineni și a asociaților lor, prelungite în luna martie a acestui an, rămân în vigoare.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău