Trenul de pe cursa Chișinău-Odesa va circula de trei ori pe săptămână

  • 22 Iunie 2017 19:38
Trenul de pe cursa Chișinău-Odesa va circula de trei ori pe săptămână

Trenul de pe cursa Chișinău - Odesa, care anterior circula doar în zilele de sâmbătă și duminică, va circula și în zi de vineri. Potrivit unui comunicat al întreprinderii Calea Ferată din Moldova (CFM), noul orar va fi respectat începând cu 23 iunie până la 8 septembrie, conform acordului încheiat de CFM cu reprezentanții căilor ferate din Ucraina.

În cazul în care fluxul de pasageri se va menține, perioada de circulație a garniturii va fi prelungită, precizează INFOTAG.

Controlul vamal pentru pasagerii acestei curse este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repe tă și la frontieră.

În acest fel, timpul călătoriei a fost redus cu circa 40 de minute spre Odesa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere.

Trenul de pe cursa Chișinău - Odesa pornește din stația Chișinău la ora 8:11 și ajunge la destinație la ora 12:25.

La întoarcere, trenul pornește din Odesa la ora 16:00 și ajunge la Chișinău la 20:15.

În perioada sovietică, această cursă era una dintre cele mai solicitate în Moldova. Trenul și-a suspendat circulația după conflictul armat din Transnistria, în 1992. Cursa zilnică a fost reluată în anul 2010, însă nu prea este solicitată. Din acest motiv, trenul a început să circule doar în zilele de week-end.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
16
Wed
16
Thu
17
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău