Treisprezece morți și 40 de dispăruți după ce taifunul Molave a lovit Vietnamul

  • 29 Octombrie 2020 09:24
Treisprezece morți și 40 de dispăruți după ce taifunul Molave a lovit Vietnamul

Autoritățile vietnameze au mobilizat armata pentru a veni în ajutorul echipelor de căutare și salvare după ce taifunul Molave a lovit provinciile centrale ale țării, declanșând alunecări de teren soldate cu victime, a informat joi guvernul de la Hanoi, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

Până joi dimineață, 13 persoane și-au pierdut viața în urma producerii a două alunecări de teren în provincia Quang Nam, iar alte 40 sunt în continuare date dispărute.

"Putem prognoza traseul furtunii sau cantitatea de precipitații (pe care o aduce), dar nu putem prevedea când se vor produce alunecări de teren", a declarat într-un comunicat vicepremierul Trinh Dinh Dung, înainte de a adăuga că drumurile de acces spre zona unde au avut loc alunecările de teren au fost îngropate sub noroi.

Taifunul Molave, descris de autorități drept cea mai puternică furtună care a lovit Vietnamul în ultimii 20 de ani, a atins uscatul miercuri în provinciile de coastă Quang Nam și Quang Ngai în jurul orei locale 11.00 (04.00GMT).

Însoțit de viteze ale vântului de până la 135 de kilometri la oră, taifunul a dezrădăcinat copaci și a avariat acoperișurile a peste 88.000 de case, potrivit unei declarații a guvernului.

Două bărci de pescuit s-au scufundat marți seara, în timp ce încercau să caute adăpost, 26 de pescari fiind dați dispăruți, potrivit presei locale.

Provinciile centrale de la Nghe An la Quang Binh au fost avertizate să se pregătească pentru ploi torențiale până duminică. Cu o cantitatea de precipitații preconizată să atingă 700 de milimetri, riscul de inundații și de alunecări de teren este extrem de ridicat.

Provinciile centrale ale țării s-au confruntat deja cu inundații istorice, cel puțin 130 de persoane pierzându-și viața în urma inundațiilor și alunecărilor de teren între 6 și 25 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău