Trei tineri georgieni pe urmele lui Mark Zuckerberg. Cum funcționează noua lor rețea de socializare -Bubbler

  • 08 Noiembrie 2021 13:31
Trei tineri georgieni pe urmele lui Mark Zuckerberg. Cum funcționează noua lor rețea de socializare -Bubbler

Universitatea americană Arizona și-a manifestat recent interesul de a se implica în dezvoltarea unei mici rețele de socializare creată de trei 3 tineri georgieni. ”Bubbler” este destinată amatorilor de sport și divertisment și are deocamdată doar 200 de abonați dar un viitor promițător, relatează RFI, citat de hotnews.ro.

Luka Khatridze (22 de ani), Datchi Tabatadze (18) și Nika Siradze (16) s-au întâlnit pentru că au două pasiuni comune: cibernetica și sportul, transmite postul de radio georgian Tavisupleba. Luka este student la Universitatea tehnologică din Tbilisi și în același timp responsabil de marketing la o companie locală. Nika este încă elev de liceu, în clasa a 11-a, dar lucrează deja, ca dezvoltator web la societatea internațională Cyber Secure Central. Datchi trăiește în Statele Unite și este student la Universitatea Arizona.

Cei trei s-au gândit să creeze o rețea socială care să corespundă cât mai bine stilului de viață al studenților americani, bazat pe sport, dar, în același timp, care să-i ajute pe studenții veniți în SUA din alte țări ale lumii să se adapteze.

Nika, decanul de vârstă și inițiatorul proiectului, explică : ”Să zicem că vreți să jucați fotbal într-un parc și nu aveți cu cine, pentru că nu prea cunoașteți multă lume. Intrați pe Bubbler, vă faceți un cont, spuneți ce vreți să faceți și cei interesați vă vor găsi. Avem deja o mică comunitate de pescari amatori, una de surferi... lucrurile se dezvoltă”.

”Unicitatea este că se bazează pe locație și dacă sunt în Arizona, nu va posta în Georgia, le va arăta oamenilor din jurul meu, din cercul meu, activitățile. Aici se creează un mediu nou în funcție de interese, în microlocații , oraș, universitate...” spune și Dachi Tabatadze.

În urmă cu câteva săptămâni Bubbler a fost înscris în programul-concurs Venture Devils al Universității din Arizona. Rezultatul se va anunța luna aceasta, iar dacă vor câștiga, cei trei vor beneficia de un premiu de 15 000 de dolari pentru a-și dezvolta afacerea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău