Trei state acceptă pașapoartele Republicii Moldova cu termen de exploatare extins

  • 04 Iunie 2022 11:16
Trei state acceptă pașapoartele Republicii Moldova cu termen de exploatare extins

Pașapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat recunoașterea deciziei autorităților moldovene. Până acum confirmarea a fost recepționată prin canale diplomatice de la Letonia, Israel și Federația Rusă, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe a notificat autoritățile străine despre decizia de extindere a valabilității pașapoartelor și a solicitat recunoașterea acestora drept documente de călătorie valabile. „Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Pentru informații actualizate privind lista statelor care au acceptat decizia de extindere a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republica Moldova, recomandăm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale MAEIE”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Începând cu data de 1 iunie, se prelungește de drept până la 30 iunie 2023 termenul de valabilitate a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova care a expirat sau, după caz, va expira până pe 31 decembrie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău