Trei societăți pe acțiuni, printre care și magazinul UNIC, PRIVATIZATE

  • 04 Aprilie 2016 15:42
Trei societăți pe acțiuni, printre care și magazinul UNIC, PRIVATIZATE

Pachetele a trei societăți pe acțiuni, proprietate publică de stat, în sumă totală de 258,2 milioane de lei, au fost adjudecate luni, 4 aprilie, în cadrul licitației „cu strigare”, organizate de Agenția Proprietății Publice, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul licitației au fost adjudecate pachetele de acțiuni a SA Magazinul Universal Central „UNIC” (cota statului 85,45%) la prețul de peste 252 milioane de lei. De asemenea, s-a comercializat pachetul de acțiuni la SA „Aeroport Catering” (100% cota statului) cu peste 5 milioane de lei și a SA „Amelioratorul” (99,385%) – cu peste 982 de mii de lei.

Conform prevederilor legislației naționale, suplimentar, cumpărătorii pachetelor de acțiuni adjudecate în cadrul licitației, achită în bugetul de stat impozitul privat în mărime de 1% de la valoarea tranzacției. Astfel, în urma licitației, în bugetul de stat urmează a fi transferată suma de 260, 8 milioane de lei.

Licitația „cu strigare” a fost organizată în cadrul rundei de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat prin modalitățile prevăzute de legislație, organizată de Agenția Proprietății Publice în perioada 4-8 aprilie. Runda respectivă presupune organizarea licitaților „cu strigare” pe piața reglementată ( la Bursa de Valori) pentru vânzarea pachetelor de acțiuni proprietate publică de stat din 24 de societăți pe acțiuni, inclusiv 12 cu cotă majoritară, între care se regăsesc SA „Barza Albă” (100%), SA „Tutun –CTC”(90,81%), SA „Floare - Carpet”(59,486%), etc. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la prețurile inițiale de vânzare a pachetelor de acțiuni expuse pe piața reglementată se estimează la peste 1,05 miliarde de lei.

APP va organiza licitații „cu strigare” și pe parcursul zilelor de 5, 6, 7 și 8 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău