Trei proiecte transfrontaliere R.Moldova-România vor fi implementate la Chișinău

  • 04 Februarie 2018 11:33
Trei proiecte transfrontaliere R.Moldova-România vor fi implementate la Chișinău

În cadrul colaborării transfrontaliere dintre Republica Moldova și România, la Chișinău vor fi implementate 3 proiecte, care vor consta în reabilitarea unei clădiri, monument de arhitectură de importanță istorică, crearea unui centru de cercetare etnică și a unui centru de pregătire a medicilor și angajaților medicali în vederea asistenței persoanelor în etate.  

Proiectele au fost discutate în cadrul unei întrevederi la Chișinău dintre primarul interimar Silvia Radu cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica

La rândul său, Mihai Chirica, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile municipalității pe domenii de dezvoltare, care la ora actuală sunt prioritare în cadrul Uniunii Europene, în special în sectorul tehnologiilor informaționale. Astfel, mai multe companii IT din Chișinău, vor fi invitate pentru a participa în diferite proiecte, dar și schimb de experiență în municipiul Iași.

De asemenea, a fost stabilit că specialiștii din cadrul celor două Primării vor face schimb de experiență, pe diferite domenii, care vor viza implementarea proiectelor ecologice, de eficiență energetică și de gestiune modernă pe intern a serviciilor municipale, potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău.

Menționăm că Iașiul și Chișinăul sunt orașe înfrățite. La 24 ianuarie 2018, la Iași au avut loc o serie de evenimente consacrate sărbătoririi a 10 ani de la semnarea Acordului de înfrățire între cele două  municipii și lansarea Mapei Filatelice aniversare „Iași - Chișinău: 10 ani de la înfrățire".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău