Trei premii în SUA pentru filmul ”Omul fără linia vieții”, realizat în R. Moldova, cu actori de pe ambele maluri ale Prutului

  • 19 Noiembrie 2023 10:20
Trei premii în SUA pentru filmul ”Omul fără linia vieții”, realizat în R. Moldova, cu actori de pe ambele maluri ale Prutului

Filmul regizat de basarabeanca Adriana Vasilcov, care spune povestea plină de încercări a lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masa, a luat trei premii în cadrul Hollywood Florida Film Festival: Cel mai bun lung metraj, cel mai bun regizor și cel mai bun actor în rol masculin, interpretat de Rareș Andrici, informează Radio Chișinău.

”La ce mă gândesc acum? Nu, nu la mine. Eu nu am așteptat acest premiu și eram sigură că nu-l primesc până-n secunda când mi-am auzit numele în live-ul de pe Instagram. De asta încă sunt lipită cu picioarele de pământ și dacă cumva mă i-a valul repede mă opresc. Eu mă gândeam azi noaptea la cum a ajuns povestea asta până la mine și cum am contribuit împreună cu ECHIPA MEA la realizarea unui mare vis. Ionel Sporea a văzut pentru prima dată filmul în cadrul festivalului, în rețeaua de cinematografe Regal. Și-a văzut viața pe ecran, a plâns, apoi s-a ridicat și a mers mai departe. Așa a făcut și în 1988. Visa printre gratii și lupta cu gândul că probabil nu va mai ieși niciodată din închisoare. A inventat un robot care azi e baza antrenamentelor la tenis de masă cu sacrificiul propriei libertăți” a scris regizoarea Adriana Vasilcov pe Facebook în care a mulțumit întregii echipe pentru reușită.

”Omul fără linia vieții” a fost filmat în Republica Moldova cu actori de pe ambele maluri ale Prutului printre care Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Eugenia Șerban, Armand Calotă, Dana Ciobanu Petru Oistric, Mihaela Oistric, Alina Rusu, Ira Cazac.

Va putea fi urmărit pe marile ecrane din 30 noiembrie, în Rep. Moldova și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău