Trei posturi de televiziune au fost sancționate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale

  • 05 Iulie 17:47
Trei posturi de televiziune au fost sancționate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat, în cadrul ședinței de astăzi, cu amenzi în sumă totală de 19 mii de lei (circa o mie de euro) posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, pentru încălcarea obligației de a uniformiza nivelul tăriei sonore între comunicările comerciale audiovizuale, între programele audiovizuale, precum și între comunicările comerciale audiovizuale și programele audiovizuale, stabilite în Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA), transmite MOLDPRES.

Potrivit autorității audiovizuale, rezultatele monitorizării au atestat că „Canal Regional” a comis 22 devieri ale nivelului tăriei sonore, deviația maximă fiind -2.9 unități de tărie sonoră și deviația medie fiind -1.95 unități de tărie sonoră. „„TV-DROCHIA” a comis 138 devieri ale nivelului tăriei sonore, deviația maximă fiind -14.6 unități de tărie sonoră și deviația medie fiind -4.35 unități de tărie sonoră. „Media TV” a comis 41 devieri ale nivelului tăriei sonore, deviația maximă fiind -9.2 unități de tărie sonoră și deviația medie fiind -3.84 unități de tărie sonoră”, explică CA.

Totodată, realizatorul controlului, consultantul din cadrul Direcției autorizare și control distribuitori, Artur Corcodel, a estimat că, raportat la perioadele anterioare de monitorizare, se atestă o îmbunătățire a rezultatelor respectării de către furnizorii de servicii media a prevederilor legale aferente nivelului tăriei sonore.

Posturile supuse monitorizării Cinema 1 și Noroc TV au respectat prevederile art. 63 alin. (6) din CSMA. În ce privește postul N4, membrii CA au decis neaplicarea unei amenzi, întrucât cele nouă devieri constatate au fost calificate ca minore, iar producătorul general al postului a oferit în cadrul ședinței o serie de explicații pertinente pentru justificarea abaterilor înregistrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Tue
27
Wed
30
Thu
30
Fri
31
Sat
32
Arhivă Radio Chișinău